Informasjon til våre kursdeltagere

Alle blir automatisk påmeldt videre kurs for neste semester og vil motta et fortsettelsesbrev i løpet av mai/november. Her informerer vi om sted, tid og pris for kommende semester. Om man ikke ønsker å fortsette på videre kurs hos oss må man melde seg av kurset, og dette må skje innen den satte frist som er oppgitt i tilsendt informasjon. Ved avmelding etter satt frist må man betale et avmeldingsgebyr på kr. 500,-.

Kurs 0-2 år

Hvorfor babysvømming?

Babysvømming er gøy! Leken og kosen står i sentrum. Det viktigste er at barn og foreldre sammen opplever vannglede og trygghet over og under vann. Det praktiske målet for babysvømming er at små barn skal kunne svømme og beherske sin egen kropp i vannmiljø på et tidlig stadium. De fleste barn som deltar på babysvømmekurs dykker, men ikke alle vil eller kan. Dette respekteres. I vannet får babyen gjøre bevegelser som stimulerer og støtter opp om den naturlige bevegelsesutviklingen. Fortrolighet med vann kan forebygge drukningsulykker og vil etter hvert gjøre barnet mer selvhjulpen i vann.

Innstakskrav:

Barnet må ha fylt 3 måneder og veie 4 kilo ved oppstart. Vi tar ikke imot påmelding før fødsel.

Hvilket kurs passer mitt barn?

Kurs I passer for barn fra cirka 3 måneder til 9 mnd.
Kurs II passer for barn fra cirka 8-9 mnd år til 1,5 år.
Kurs III passer for barn fra cirka 1,5 år til 2 år.
Kurs IV passer for barn fra cirka 2 år.

Søsken på kurs:

Småsøsken kan delta i samme gruppe som eldre søsken forutsatt at vannet er varmt nok. Kursopplegget er tilpasset det eldste barnet, men man vil få tips fra instruktøren om øvelser som passer for det minste barnet. Hvert barn må ha med seg en voksen i vannet.

Voksne:

De fleste av bassengene vi har kurs er det tillat med en voksen med barnet i vannet. Unntaket er på Bjørkelangen der det er tillat med to voksne med barnet i vannet mot et ekstra tillegg i pris. Ta kontakt med oss om dere ønsker dette. På Råholt bad er det tillat med en voksen med barnet i vannet, men mot et ekstra tillegg i pris kan man betale Råholt bad 40,- for å være med inn som tilskuer.

Kurs 2-5 år

Hvorfor småbarnssvømming?

Småbarnsvømming skal først og fremst være en aktivitet som foregår på ungenes premisser. Målet er at ungene blir trygge i vannet. Vi leker inn dykking, hopp, stup, ”svømming”, samt elementær selvberging etter hvert. Opplegget bygger videre på babysvømming som er for barn mellom cirka 3 måneder og 2 år, men det er ingen forutsetning at man tidligere har deltatt på babysvømming.

Innstakskrav:

På småbarnssvømming er kursene aldersinndelt.

Søsken på kurs:

Småsøsken kan delta i samme gruppe som eldre søsken forutsatt at vannet er varmt nok. Kursopplegget er tilpasset det eldste barnet, men man vil få tips fra instruktøren om øvelser som passer for det minste barnet. Hvert barn må ha med seg en voksen i vannet.

Voksne:

de fleste av bassengene vi har kurs er det tillat med en voksen med barnet i vannet. Unntaket er på Bjørkelangen der det er tillat med to voksne med barnet i vannet mot et ekstra tillegg i pris. Ta kontakt med oss om dere ønsker dette. På Råholt bad er det tillat med en voksen med barnet i vannet, men mot et ekstra tillegg i pris kan man betale Råholt bad 40,- for å være med inn som tilskuer.

Livredningsklubb fra 5 år

Hvorfor livredningsklubb?

I livredningsklubben jobbes det med svømmeopplæring. Opplegget bygger videre på småbarnssvømming. Det trenes på armtak og benspark, samt flyte og bli trygg på rygg. Det trenes også på å hoppe, stupe og dykke. Barna får kjennskap til livredning på land og i vann. Barna får prøve å svømme med klær og redningsvest.

Hvorfor svømme- og livredningsklubb?

I svømme- og livredningsklubben fokuseres det på svømmeopplæring. Det året barnet fyller fem år flyttes det over til skolebasseng fra høstens kurs. Det trenes på alle fire svømmearter, flyte, gli, stupe og dykke. Barna øver på livredning, både på land og i vann. Mange av barna øver mot stevner og NM. I NM kan man stille fra det året barna fyller 13 år, men man kan stille som rookie (nybegynnere/ litt øvet) fra det året man fyller 10. Det er egne rookie-stevner for barna fra 8 års alder.

Innstakskrav:

På livredningsklubb er kursene aldersinndelt.

Fra 5 år:
Om barnet har fylt 5 år innen kursstart på høsten kan det gå over i våre skolebasseng, men dette er ikke vanntilvenningskurs. Om barnet ikke er klar for å gå over i skolebasseng, men har fylt 5 år, har vi egne kurs. På høsten er det vanlig at de voksne er med barna i vannet.

Fra 6-7 år:
Om barnet ikke kan være alene i vannet må det gå på kurs "fra 5 år" der en voksen deltar sammen med barnet i vannet.
Fra 7-8 år:
Vanligvis har barnet deltatt på kurs tidligere og er modent for videregående svømmeundervisning.

Fra 8-10 år:
Kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget.

Fra 10-12 år:
Kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget.
Fra 12 år:
Kunne svømme alle fire svømmeartene 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget. På dette kurset korrigeres og perfeksjoneres de fire svømmeartene, og det øves på vendinger. Vi trener på livredningsøvelser og førstehjelp, samt øvelser som kan være aktuelle Rookie-øvelser under NM. Vi trener også på lagøvelser.

Vi tilbyr andre kurs

Livredningskurs innendørs/utendørs for lærere og barnehagepersonell, hjertestarterkurs, HLR (Hjerte- lungeredningskurs). Vi tilrettelegges kursene etter deres ønsker.

Dette er bestillingskurs, ta kontakt for informasjon.

Kontakt oss
Telefon: (+47) 63 81 06 46
Epost: tone@nls-romerike.no

Om oss

Norges Livredningsselskap Romerike krets dekker store deler av Romerike med kurs innenfor baby- og småbarnssvømming. I flere kommuner tilbyr vi også svømme- og livredningskurs for barn, ungdom og voksne. Kretsen holder kurs i 12 forskjellige basseng og har ca. 1000 kursdeltakere i året. Forløperen til Romerike krets ble startet i 1986. Helt fra starten av har babysvømming vært vår hovedaktivitet. Som krets under Norges Livredningsselskap arbeider vi for å fremme selskapets interesser på det lokale plan.
Besøk oss på Facebook. Vi legger her ut informasjon om nye kurs og annen relevant informasjon knyttet til våre kurs.

Besøk oss på FaceBook

Besøk oss på Facebook gruppen vår: Vi legger her ut informasjon knyttet til treningene våre (fra 8 år).

FaceBook Group
Grenland Livredning- og Svømmeklubb Grasrotandelen

Vi setter stor pris på at du velger å støtter oss med din grasrotandel. Ikke bare er du med på å gi barn og unge muligheten til å lære seg å svømme, men du støtter også opp om unge livreddere.

Grasrotandelen