Livredning og svømming

For påmelding til livredning- og svømmekurs, send en e-post til; tone@nls-romerike.no

Livredningsklubb- viktig informasjon om våre kurs


HVORFOR LIVREDNING- OG SVØMMING?


På våre svømme- og livredningskurs jobbes det med svømmeopplæring. Det trenes på armtak og benspark, samt flyt og bli trygg på rygg. Det trenes også på å hoppe, stupe og dykke. Barna får kjennskap til livredning på land og i vann, og får prøve å svømme med klær og redningsvest. Opplegget bygger videre på småbarnssvømming som er for barn opp til 5 år, men det er ingen forutsetning at man tidligere har deltatt på kurs før for å kunne delta på livredningsklubb.


På kursene for barn fra 6 år og oppover fokuseres det på svømmeopplæring. Det trenes på alle fire svømmearter; flyte, gli, stupe og dykke. Barna øver på livredning, både på land og i vann. Mange av barna øver mot stevner og NM. I NM kan man stille fra det året barna fyller 13 år, men man kan stille som nippers (nybegynnere/ litt øvet) fra det året man fyller 10 år. Det er egne nippers-stevner for barn fra 8- års alder. 


Inntakskrav:

Om barnet har fylt 5 år innen kursstart på høsten kan det gå over på kurs i våre skolebasseng. Om barnet ikke er klar for å gå over i skolebasseng, men har fylt 5 år, har vi egne forkurs til skolebasseng på baby- og småbarnsavdelingen. På høsten er det vanlig at de voksne er med barna i vannet.


Fra 6-7 år: Om barnet ikke kan være alene i vannet må det gå på kurs "fra 5 år" der en voksen deltar sammen med barnet i vannet.

Fra 7-8 år: Vanligvis har barnet deltatt på kurs tidligere og er modent for videregående svømmeundervisning.

Fra 8-10 år: Man må kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget.

Fra 10-12 år: Man må kunne svømme 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget.

Fra 12 år: Man må kunne svømme alle fire svømmeartene 25 meter, også på den dypeste delen i bassenget. På dette kurset korrigeres og perfeksjoneres de fire svømmeartene og det øves på vendinger. Vi trener på livredningsøvelser og førstehjelp, samt øvelser som kan være aktuelle Nippers-øvelser under NM. Vi trener også på lagøvelser.
 OM NLS ROMERIKE KRETS


Norges Livredningsselskap Romerike krets arrangerer kurs i baby- og småbarnssvømming, livredning og  svømming og livredningskurs.


Vi gir søskenrabatt på cirka 30% av ordinær pris på våre kurs. Medlemskontigenten for søsken er på kr 90,- (ordinær pris 250,-). 

KONTAKT OSS


Strømsveien 58

2010 Strømmen

63 81 06 46

kontor@nls-romerike.no

www.nls-romerike.no

JOBBMULIGHETER I NLS ROMERIKE KRETS


Er du på jakt etter en deltidsjobb, og trives som fisken i vannet?  Da kan en jobb hos oss være noe for deg! Ta kontakt med oss i dag på; kontor@nls-romerike.noCopyright @ All rights reserved